Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale

Zaproszenie do składania ofert w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w trybie zapytania ofertowego na dostawę artykułów spożywczych.

Rychwał, dnia 30.11.2022 roku

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w trybie zapytania ofertowego.


Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale zaprasza do złożenia oferty w postepowaniu o udzielenie zamówienia prowadzonego w trybie zapytania ofertowego na podstawie przepisów wewnętrznych określonych w Regulaminie udzielania zamówień publicznych w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym im. Piotra Janaszka w Rychwale na dostawę artykułów spożywczych w 2023 roku. Postępowanie nie podlega ustawie z dnia 11 września 2019  r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. 2019 poz.2019 ze zm. ) dotyczący udzielania zamówień publicznych o wartości nieprzekraczającej kwoty 130 000 zł.

1.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączonym zapytaniu ofertowym.
2.Dopuszcza się złożenie ofert częściowych.
3.Wykonawca zobowiązany jest uzupełnić wszystkie informacje wskazane w formularzu ofertowym ( cena jednostkowa netto, stawka VAT, cena jednostkowa brutto, podpis opatrzony datą i pieczątką).
4.W przypadku nie uzupełnienia wszystkich informacji w formularzu ofertowym, taka oferta będzie odrzucona.
5.Termin składania ofert upływa dnia 28.12.2022 roku o godz. 11.00.
6.Osoba uprawniona do kontaktów z Oferentami:
Ilona Mróz 63 248 11 51 wew. 200.

ZAŁĄCZNIKI
Zapytanie ofertowe.
Formularz ofertowy.

Akceptacja
Dyrektor Renata Szczepaniak

 


 

Zapytanie ofertowe
dotyczy dostawy artykułów spożywczych

Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest w trybie Zapytania ofertowego na podstawie przepisów wewnętrznych określonych w Regulaminie udzielania zamówień publicznych w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym im. Piotra Janaszka                                 w Rychwale. Postępowanie nie podlega ustawie z dnia 11 września 2019  r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. 2019 poz. 2019 ze zm. ) dotyczący udzielania zamówień publicznych o wartości nieprzekraczającej kwoty 130 000 zł.

1.ZAMAWIAJĄCY
Powiat Koniński
Al. 1 Maja 9
62-510 Konin
NIP 665-290-61-78

2.ODBIORCA
Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale
ul. Konińska 46
62-570 Rychwał
REGON 001258090

3.OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

1.Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na dostawie artykułów spożywczych na   potrzeby stołówki szkolnej przygotowującej  posiłki dla dzieci w 2023 roku.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2
3.Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
4.Zamawiający oczekuje, że na formularzu ofertowym wykonawca przedstawi ofertę cenową, zgodnie z właściwym dla swojej działalności wybranej części
5.Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia części lub całości zamówienia     podwykonawcom.

4.TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA
Termin wykonania przedmiotu zamówienia: 01.01.2023 – 31.12.2023 roku

5.OPIS SPOSBU PRZYGOTOWANIA OFERTY

Oferent powinien stworzyć ofertę na formularzu załączonym do niniejszego zapytania.
Oferta powinna być:
- opatrzona pieczątką firmową – na każdej ze stron
- posiadać datę sporządzenia,
- zawierać adres lub siedzibę oferenta, numer telefonu, numer NIP,
- podpisana czytelnie przez wykonawcę.

6.MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT

1.Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem:
- poczty, kuriera lub też dostarczona osobiście na  adres:
Specjalny Ośrodek Szkolno –  Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale ul. Konińska 46, 62-570 Rychwał
Oferty należy złożyć do dnia 28.12.2022 roku do godziny 11.00.
2.Ocena ofert  zostanie  dokonana  w dniu 29.12.2022 roku, a wyniki  i wybór najkorzystniejszej oferty zostanie ogłoszony o godzinie 12.00 w siedzibie Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Rychwale oraz na stronie internetowej pod adresem www.bip.soswrychwal.pl
3.Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane
4.Oferent może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją ofertę.
5.W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów wyjaśnień dotyczących złożonych ofert.                   
6.Zapytanie ofertowe zamieszczono na stronie: www.bip.soswrychwal.pl

7.OCENA OFERT

Zamawiający dokona oceny ważnych ofert na podstawie następujących kryteriów:
I.Artykuły spożywcze
1– Cena 100%
Kryterium to będzie rozpatrywane na podstawie ceny oferty brutto, podanej przez Wykonawcę w ofercie stanowiącej załącznik do zapytania ofertowego.    
    
8.INFORMACJE DOTYCZĄCE WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
O wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi oferentów za pośrednictwem strony internetowej znajdującej się pod adresem www.soswrychwal.pl

9.DODATKOWE INFORMACJE
Dodatkowych informacji udziela pracownik pod numerem telefonu (63) 248-11-51 oraz adresem email: soswrychwal1@op.pl

Zapytanie ofertowe
dotyczy dostawy artykułów spożywczych

Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest w trybie Zapytania ofertowego na podstawie przepisów wewnętrznych określonych w Regulaminie udzielania zamówień publicznych w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym im. Piotra Janaszka                                 w Rychwale. Postępowanie nie podlega ustawie z dnia 11 września 2019  r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. 2019 poz. 2019 ze zm. ) dotyczący udzielania zamówień publicznych o wartości nieprzekraczającej kwoty 130 000 zł.

1.ZAMAWIAJĄCY
Powiat Koniński
Al. 1 Maja 9
62-510 Konin
NIP 665-290-61-78

2.ODBIORCA
Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale
ul. Konińska 46
62-570 Rychwał
REGON 001258090

3.OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

1.Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na dostawie artykułów spożywczych na   potrzeby stołówki szkolnej przygotowującej  posiłki dla dzieci w 2023 roku.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2
3.Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
4.Zamawiający oczekuje, że na formularzu ofertowym wykonawca przedstawi ofertę cenową, zgodnie z właściwym dla swojej działalności wybranej części
5.Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia części lub całości zamówienia     podwykonawcom.

4.TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA
Termin wykonania przedmiotu zamówienia: 01.01.2023 – 31.12.2023 roku

5.OPIS SPOSBU PRZYGOTOWANIA OFERTY

Oferent powinien stworzyć ofertę na formularzu załączonym do niniejszego zapytania.
Oferta powinna być:
- opatrzona pieczątką firmową – na każdej ze stron
- posiadać datę sporządzenia,
- zawierać adres lub siedzibę oferenta, numer telefonu, numer NIP,
- podpisana czytelnie przez wykonawcę.

6.MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT

1.Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem:
- poczty, kuriera lub też dostarczona osobiście na  adres:
Specjalny Ośrodek Szkolno –  Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale ul. Konińska 46, 62-570 Rychwał
Oferty należy złożyć do dnia 28.12.2022 roku do godziny 11.00.
2.Ocena ofert  zostanie  dokonana  w dniu 29.12.2022 roku, a wyniki  i wybór najkorzystniejszej oferty zostanie ogłoszony o godzinie 12.00 w siedzibie Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Rychwale oraz na stronie internetowej pod adresem www.bip.soswrychwal.pl
3.Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane
4.Oferent może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją ofertę.
5.W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów wyjaśnień dotyczących złożonych ofert.                   
6.Zapytanie ofertowe zamieszczono na stronie: www.bip.soswrychwal.pl

7.OCENA OFERT

Zamawiający dokona oceny ważnych ofert na podstawie następujących kryteriów:
I.Artykuły spożywcze
1– Cena 100%
Kryterium to będzie rozpatrywane na podstawie ceny oferty brutto, podanej przez Wykonawcę w ofercie stanowiącej załącznik do zapytania ofertowego.    
    
8.INFORMACJE DOTYCZĄCE WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
O wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi oferentów za pośrednictwem strony internetowej znajdującej się pod adresem www.soswrychwal.pl

9.DODATKOWE INFORMACJE
Dodatkowych informacji udziela pracownik pod numerem telefonu (63) 248-11-51 oraz adresem email: soswrychwal1@op.pl

 


 

Załącznik nr 2
Formularz ofertowy
na dostawę artykułów spożywczych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego im. Piotra Janaszka w Rychwale

Ilości artykułów spożywczych- dostawa w czasie  na od 1 stycznia  do 31 grudnia 2023 r.
Wszystkie artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), oraz Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady WE nr 1333/2008 z dnia 16.07.2008 r.

1.Mięso i wędliny

Lp.NAZWA                        j.m.    Ilość    cena jednostkowa netto    stawka vat    cena jednostkowa brutto
1.Schab bez kości, kg    1            
2.Łopatka bez kości, kg    1            
3.Karkówka bez kości, kg    1            
4.Szynka bez kości, kg    1            
5.Mięso mielone, kg    1            
6.Boczek surowy, kg    1            
7.Żeberka, kg    1            
8.Boczek wędzony, kg    1            
9.Wędzonka chłopska, kg    1            
10.Kiełbasa szynkowa, kg    1            
11.Szynka tyrolska, kg    1            
12.Pieczeń turystyczna, kg    1            
13.Szynka z indyka, kg    1            
14.Ogonówka, kg    1            
15.Wątróbka drobiowa, kg    1            
16.Kiełbasa delikat, kg    1            
17.Wędliny drobiowe, kg    1            
18.Wołowina b/k, kg    1            
           
Suma

2.Mięso drobiowe

Lp.NAZWA            j.m.    Ilość    cena jednostkowa netto    stawka vat    cena jednostkowa brutto
1.Udko z kurczaka, kg    1            
2.Filet z kurczaka, kg    1            
3.Kurczak, kg    1        
    
Suma

3.Ryby

Lp.NAZWA            j.m.    Ilość    cena jednostkowa netto    stawka vat    cena jednostkowa brutto
1.Filet rybny Matyjas, kg    1            
2.Filet rybny z Miruny,
bez skóry, kg    1               
3.Makrela wędzona, kg    1            
4.Śledź, kg    1            
5.Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym, opakowanie 340g    1            

Suma

4.Warzywa i owoce

Lp.NAZWA            j.m.    Ilość    cena jednostkowa netto    stawka vat    cena jednostkowa brutto
1.Ziemniaki, kg    1            
2.Marchew, kg    1            
3.Pietruszka, kg    1            
4.Natka pietruszki, pęczek    1            
5.Koper, pęczek    1            
6.Seler, kg    1            
7.Kapusta biała, kg    1            
8.Kapusta pekińska, kg    1            
9.Kapusta włoska, kg    1            
10.Por, szt    1            
11.Buraczki czerwone, kg    1            
12.Cebula, kg    1            
13.Kalafior, szt    1            
14.Brokuła, szt    1            
15.Botwinka, szt    1            
16.Pomidor świeży, kg    1            
17.Ogórek świeży, kg    1            
18.Papryka świeża, kg    1            
19.Rzodkiewka, pęczek    1            
20.Sałata, szt    1            
21.Cukinia, kg    1            
22.Pieczarki, kg    1            
23.Ogórek kiszony, kg    1            
24.Kapusta kiszona, kg    1            
25.Groch połówki, kg    1            
26. Fasola „Jaś”, kg    1            
27.Cytryna, kg    1            
28.Jabłko, kg    1            
29.Śliwka, kg    1            
30.Truskawki, kg    1            
31.Gruszka, kg    1            
32.Banany, kg    1            
33.Mandarynki, kg    1            
34.Nektarynki, kg    1            
35.Pomarańcze, kg    1            
36.Kiwi, szt    1            
37.Ogórek konserwowy, kg    1            
38.Brzoskwinia, kg    1            
39.Chrzan, szt    1            
40.Szczypior, szt    1            
41.Szpinak, szt    1            
42.Szczaw, szt    1
43.Czosnek świezy, szt    1            

Suma

5.Nabiał

Lp.NAZWA            j.m.    Ilość    cena jednostkowa netto    stawka vat    cena jednostkowa brutto
1.Mleko UHT 3,2%, L    1            
2.Masło, 200g    1            
3.Śmietana słodka 18% , 250 ml 1              
4.Śmietana słodka 18%,500ml    1            
5.Śmietana kwaśna 12%,250ml    1            
6.Śmietana kwaśna 12%,500ml    1            
7.Jogurt naturalny, 180ml    1           
8.Jogurt owocowy, 150ml    1            
9.Ser twarogowy półtłusty, kg    1        
10.Ser żółty Gouda w plastrach, kg    1    
12.Ser Almette, szt    1            

suma

6.Pieczywo

Lp.NAZWA            j.m.    Ilość    cena jednostkowa netto    stawka vat    cena jednostkowa brutto
1.Chleb zwykły pszenno- żytni min. 500g, szt    1
2.Chleb zwykły pszenno- żytni min. 700g, szt    1
3.Chleb razowy min. 550g, szt 1
4.Bułki pszenno- żytnie min. 50g, szt    1
5.Bułki pszenno- żytnie min. 80g, szt    1
4.Bagietka min. 150g, szt    1

Suma

7.Jaja

Lp.    NAZWA           j.m.    Ilość    cena jednostkowa netto    stawka vat    cena jednostkowa brutto
1.    Jaja świeże     szt    1            

suma

8.Inne produkty spożywcze

Lp.NAZWA           j.m.    Ilość    cena jednostkowa netto    stawka vat    cena jednostkowa brutto
1.Mąka pszenna, kg    1            
2.Mąka ziemniaczana, kg    1            
3.Cukier, kg    1            
4.Ryż, kg    1            
5.Kasza gryczana, kg    1            
6.Kasza jęczmienna, kg    1            
7.Kasza manna, kg    1            
8.Płatki owsiane, opakowanie 400g    1            
9.Płatki ryżowe, opakowanie 180g    1            
10.Płatki Kukurydziane, opakowanie 100g    1            
11.Płatki orkiszowe, opakowanie 200g    1            
14.Herbata granulowana, opakowanie 100 g    1            
15.Kawa Inka, opakowanie 150 g    1            
16.Ketchup łagodny bez konserwantów, szt    1            
17.Budyń 70 g , szt    1            
18.Kisiel 70 g, szt    1            
19.Galaretka owocowa, szt    1            
20.Żelatyna 50 g , szt    1            
21.Makaron świderki, opakowanie 500g    1            
22.Makaron krajanka, opakowanie 250g    1            
23.Olej rzepakowy, L    1            
24.Miód pszczeli, 0,900   l                
25.Bułka tarta, 500g.    1            
26.Koncentrat pomidorowy bez konserwantów, 900g    1    
27.Makaron Spaghetti, opakowanie 500g    1            
28.Musztarda, 900g    1            
29.Pieprz, opakowanie 20g    1            
30.Pieprz, opakowanie 200g    1            
31.Majeranek, opakowanie 20g    1            
32.Majeranek, opakowanie 1000g    1            
33.Oregano, opakowanie 30g    1            
34.Bazylia, opakowanie 30g    1            
35.Czosnek granulowany, opakowanie 20g    1            
36.Papryka słodka, opakowanie 20g    1            
37.Papryka ostra, opakowanie 20g    1            
38.Zioła prowansalskie, opakowanie 20g    1            
39.Tymianek, opakowanie 20g    1            
40.Ziele angielskie, opakowanie 20g    1            
41.Liść laurowy, opakowanie 20g    1            
42.Liść laurowy, opakowanie 50g    1            
43.Drożdże, szt    1            
44.Pasztet zapiekany drobiowy, kg    1        
45.Kakao 150g, szt     1            
46.Woda 1,5l, szt    1            
47.Dżem owocowy, 240g    szt    1            
48.Sól, kg    1            
49.Groszek konserwowy, opakowanie 390 g    1            
50.Kukurydza konserwowa, opakowanie 390g    1            
51.Żur 1 l, szt    1            
52.Fasolka konserwowa, szt    1            
53.Proszek do pieczenia, Szt    1            
54.Cukier waniliowy, Szt    1            
55.Cynamon, Szt    1            
56.Przyprawa do piernika, szt    1    
            

Suma

1.Forma i termin płatności – płatne przelewem na podstawie faktury VAT raz w tygodniu.
2.Dostawa przedmiotu zamówienia na koszt Wykonawcy – w ilości i asortymencie zamówionym przez Zamawiającego telefonicznie lub osobiście przed terminem dostawy od poniedziałku do piątku.
3.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają  warunki, udziału w postępowaniu, o ile zostały one określone w ogłoszeniu o zamówieniu lub zaproszeniu do składania ofert.
4.Faktyczna ilość zapotrzebowanego i zakupionego przedmiotu zamówienia może ulec zmniejszeniu w stosunku do ilości podanych
Ceny podane przez Wykonawcę w ofercie będą cenami stałymi przez okres trwania umowy oraz w przypadku zamówień uzupełniających.
Oferty proszę dostarczyć do dnia 28.12.2022r. do godziny 12.00

 


……………………………………
Pieczęć i podpis oferenta

Metadane

Data publikacji : 30.11.2022
Podmiot udostępniający informację:
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale
Osoba wytwarzająca/odpowiadająca za informację:
Osoba udostępniająca informację:
Renata Szczepaniak

Opcje strony

do góry