Zaproszenie do składania ofert w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w trybie zapytania ofertowego na dostawę artykułów spożywczych.
Rychwał, dnia 30.11.2022 roku
ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w trybie zapytania ofertowego.
Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale zaprasza do złożenia oferty w postepowaniu o udzielenie zamówienia prowadzonego w trybie zapytania ofertowego na podstawie przepisów wewnętrznych określonych w Regulaminie udzielania zamówień publicznych w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym im. Piotra Janaszka w Rychwale na dostawę artykułów spożywczych w 2023 roku. Postępowanie nie podlega ustawie z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. 2019 poz.2019 ze zm. ) dotyczący udzielania zamówień publicznych o wartości nieprzekraczającej kwoty 130 000 zł.
1.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączonym zapytaniu ofertowym.
2.Dopuszcza się złożenie ofert częściowych.
3.Wykonawca zobowiązany jest uzupełnić wszystkie informacje wskazane w formularzu ofertowym ( cena jednostkowa netto, stawka VAT, cena jednostkowa brutto, podpis opatrzony datą i pieczątką).
4.W przypadku nie uzupełnienia wszystkich informacji w formularzu ofertowym, taka oferta będzie odrzucona.
5.Termin składania ofert upływa dnia 28.12.2022 roku o godz. 11.00.
6.Osoba uprawniona do kontaktów z Oferentami:
Ilona Mróz 63 248 11 51 wew. 200.
ZAŁĄCZNIKI
Zapytanie ofertowe.
Formularz ofertowy.
Akceptacja
Dyrektor Renata Szczepaniak
Zapytanie ofertowe
dotyczy dostawy artykułów spożywczych
Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest w trybie Zapytania ofertowego na podstawie przepisów wewnętrznych określonych w Regulaminie udzielania zamówień publicznych w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym im. Piotra Janaszka w Rychwale. Postępowanie nie podlega ustawie z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. 2019 poz. 2019 ze zm. ) dotyczący udzielania zamówień publicznych o wartości nieprzekraczającej kwoty 130 000 zł.
1.ZAMAWIAJĄCY
Powiat Koniński
Al. 1 Maja 9
62-510 Konin
NIP 665-290-61-78
2.ODBIORCA
Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale
ul. Konińska 46
62-570 Rychwał
REGON 001258090
3.OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
1.Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na dostawie artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej przygotowującej posiłki dla dzieci w 2023 roku.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2
3.Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
4.Zamawiający oczekuje, że na formularzu ofertowym wykonawca przedstawi ofertę cenową, zgodnie z właściwym dla swojej działalności wybranej części
5.Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia części lub całości zamówienia podwykonawcom.
4.TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA
Termin wykonania przedmiotu zamówienia: 01.01.2023 – 31.12.2023 roku
5.OPIS SPOSBU PRZYGOTOWANIA OFERTY
Oferent powinien stworzyć ofertę na formularzu załączonym do niniejszego zapytania.
Oferta powinna być:
- opatrzona pieczątką firmową – na każdej ze stron
- posiadać datę sporządzenia,
- zawierać adres lub siedzibę oferenta, numer telefonu, numer NIP,
- podpisana czytelnie przez wykonawcę.
6.MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT
1.Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem:
- poczty, kuriera lub też dostarczona osobiście na adres:
Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale ul. Konińska 46, 62-570 Rychwał
Oferty należy złożyć do dnia 28.12.2022 roku do godziny 11.00.
2.Ocena ofert zostanie dokonana w dniu 29.12.2022 roku, a wyniki i wybór najkorzystniejszej oferty zostanie ogłoszony o godzinie 12.00 w siedzibie Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Rychwale oraz na stronie internetowej pod adresem www.bip.soswrychwal.pl
3.Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane
4.Oferent może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją ofertę.
5.W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów wyjaśnień dotyczących złożonych ofert.
6.Zapytanie ofertowe zamieszczono na stronie: www.bip.soswrychwal.pl
7.OCENA OFERT
Zamawiający dokona oceny ważnych ofert na podstawie następujących kryteriów:
I.Artykuły spożywcze
1– Cena 100%
Kryterium to będzie rozpatrywane na podstawie ceny oferty brutto, podanej przez Wykonawcę w ofercie stanowiącej załącznik do zapytania ofertowego.
8.INFORMACJE DOTYCZĄCE WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
O wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi oferentów za pośrednictwem strony internetowej znajdującej się pod adresem www.soswrychwal.pl
9.DODATKOWE INFORMACJE
Dodatkowych informacji udziela pracownik pod numerem telefonu (63) 248-11-51 oraz adresem email: soswrychwal1@op.pl
Zapytanie ofertowe
dotyczy dostawy artykułów spożywczych
Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest w trybie Zapytania ofertowego na podstawie przepisów wewnętrznych określonych w Regulaminie udzielania zamówień publicznych w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym im. Piotra Janaszka w Rychwale. Postępowanie nie podlega ustawie z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. 2019 poz. 2019 ze zm. ) dotyczący udzielania zamówień publicznych o wartości nieprzekraczającej kwoty 130 000 zł.
1.ZAMAWIAJĄCY
Powiat Koniński
Al. 1 Maja 9
62-510 Konin
NIP 665-290-61-78
2.ODBIORCA
Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale
ul. Konińska 46
62-570 Rychwał
REGON 001258090
3.OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
1.Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na dostawie artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej przygotowującej posiłki dla dzieci w 2023 roku.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2
3.Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
4.Zamawiający oczekuje, że na formularzu ofertowym wykonawca przedstawi ofertę cenową, zgodnie z właściwym dla swojej działalności wybranej części
5.Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia części lub całości zamówienia podwykonawcom.
4.TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA
Termin wykonania przedmiotu zamówienia: 01.01.2023 – 31.12.2023 roku
5.OPIS SPOSBU PRZYGOTOWANIA OFERTY
Oferent powinien stworzyć ofertę na formularzu załączonym do niniejszego zapytania.
Oferta powinna być:
- opatrzona pieczątką firmową – na każdej ze stron
- posiadać datę sporządzenia,
- zawierać adres lub siedzibę oferenta, numer telefonu, numer NIP,
- podpisana czytelnie przez wykonawcę.
6.MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT
1.Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem:
- poczty, kuriera lub też dostarczona osobiście na adres:
Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. Piotra Janaszka w Rychwale ul. Konińska 46, 62-570 Rychwał
Oferty należy złożyć do dnia 28.12.2022 roku do godziny 11.00.
2.Ocena ofert zostanie dokonana w dniu 29.12.2022 roku, a wyniki i wybór najkorzystniejszej oferty zostanie ogłoszony o godzinie 12.00 w siedzibie Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Rychwale oraz na stronie internetowej pod adresem www.bip.soswrychwal.pl
3.Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane
4.Oferent może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją ofertę.
5.W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów wyjaśnień dotyczących złożonych ofert.
6.Zapytanie ofertowe zamieszczono na stronie: www.bip.soswrychwal.pl
7.OCENA OFERT
Zamawiający dokona oceny ważnych ofert na podstawie następujących kryteriów:
I.Artykuły spożywcze
1– Cena 100%
Kryterium to będzie rozpatrywane na podstawie ceny oferty brutto, podanej przez Wykonawcę w ofercie stanowiącej załącznik do zapytania ofertowego.
8.INFORMACJE DOTYCZĄCE WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
O wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi oferentów za pośrednictwem strony internetowej znajdującej się pod adresem www.soswrychwal.pl
9.DODATKOWE INFORMACJE
Dodatkowych informacji udziela pracownik pod numerem telefonu (63) 248-11-51 oraz adresem email: soswrychwal1@op.pl
Załącznik nr 2
Formularz ofertowy
na dostawę artykułów spożywczych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego im. Piotra Janaszka w Rychwale
Ilości artykułów spożywczych- dostawa w czasie na od 1 stycznia do 31 grudnia 2023 r.
Wszystkie artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), oraz Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady WE nr 1333/2008 z dnia 16.07.2008 r.
1.Mięso i wędliny
Lp.NAZWA j.m. Ilość cena jednostkowa netto stawka vat cena jednostkowa brutto
1.Schab bez kości, kg 1
2.Łopatka bez kości, kg 1
3.Karkówka bez kości, kg 1
4.Szynka bez kości, kg 1
5.Mięso mielone, kg 1
6.Boczek surowy, kg 1
7.Żeberka, kg 1
8.Boczek wędzony, kg 1
9.Wędzonka chłopska, kg 1
10.Kiełbasa szynkowa, kg 1
11.Szynka tyrolska, kg 1
12.Pieczeń turystyczna, kg 1
13.Szynka z indyka, kg 1
14.Ogonówka, kg 1
15.Wątróbka drobiowa, kg 1
16.Kiełbasa delikat, kg 1
17.Wędliny drobiowe, kg 1
18.Wołowina b/k, kg 1
Suma
2.Mięso drobiowe
Lp.NAZWA j.m. Ilość cena jednostkowa netto stawka vat cena jednostkowa brutto
1.Udko z kurczaka, kg 1
2.Filet z kurczaka, kg 1
3.Kurczak, kg 1
Suma
3.Ryby
Lp.NAZWA j.m. Ilość cena jednostkowa netto stawka vat cena jednostkowa brutto
1.Filet rybny Matyjas, kg 1
2.Filet rybny z Miruny,
bez skóry, kg 1
3.Makrela wędzona, kg 1
4.Śledź, kg 1
5.Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym, opakowanie 340g 1
Suma
4.Warzywa i owoce
Lp.NAZWA j.m. Ilość cena jednostkowa netto stawka vat cena jednostkowa brutto
1.Ziemniaki, kg 1
2.Marchew, kg 1
3.Pietruszka, kg 1
4.Natka pietruszki, pęczek 1
5.Koper, pęczek 1
6.Seler, kg 1
7.Kapusta biała, kg 1
8.Kapusta pekińska, kg 1
9.Kapusta włoska, kg 1
10.Por, szt 1
11.Buraczki czerwone, kg 1
12.Cebula, kg 1
13.Kalafior, szt 1
14.Brokuła, szt 1
15.Botwinka, szt 1
16.Pomidor świeży, kg 1
17.Ogórek świeży, kg 1
18.Papryka świeża, kg 1
19.Rzodkiewka, pęczek 1
20.Sałata, szt 1
21.Cukinia, kg 1
22.Pieczarki, kg 1
23.Ogórek kiszony, kg 1
24.Kapusta kiszona, kg 1
25.Groch połówki, kg 1
26. Fasola „Jaś”, kg 1
27.Cytryna, kg 1
28.Jabłko, kg 1
29.Śliwka, kg 1
30.Truskawki, kg 1
31.Gruszka, kg 1
32.Banany, kg 1
33.Mandarynki, kg 1
34.Nektarynki, kg 1
35.Pomarańcze, kg 1
36.Kiwi, szt 1
37.Ogórek konserwowy, kg 1
38.Brzoskwinia, kg 1
39.Chrzan, szt 1
40.Szczypior, szt 1
41.Szpinak, szt 1
42.Szczaw, szt 1
43.Czosnek świezy, szt 1
Suma
5.Nabiał
Lp.NAZWA j.m. Ilość cena jednostkowa netto stawka vat cena jednostkowa brutto
1.Mleko UHT 3,2%, L 1
2.Masło, 200g 1
3.Śmietana słodka 18% , 250 ml 1
4.Śmietana słodka 18%,500ml 1
5.Śmietana kwaśna 12%,250ml 1
6.Śmietana kwaśna 12%,500ml 1
7.Jogurt naturalny, 180ml 1
8.Jogurt owocowy, 150ml 1
9.Ser twarogowy półtłusty, kg 1
10.Ser żółty Gouda w plastrach, kg 1
12.Ser Almette, szt 1
suma
6.Pieczywo
Lp.NAZWA j.m. Ilość cena jednostkowa netto stawka vat cena jednostkowa brutto
1.Chleb zwykły pszenno- żytni min. 500g, szt 1
2.Chleb zwykły pszenno- żytni min. 700g, szt 1
3.Chleb razowy min. 550g, szt 1
4.Bułki pszenno- żytnie min. 50g, szt 1
5.Bułki pszenno- żytnie min. 80g, szt 1
4.Bagietka min. 150g, szt 1
Suma
7.Jaja
Lp. NAZWA j.m. Ilość cena jednostkowa netto stawka vat cena jednostkowa brutto
1. Jaja świeże szt 1
suma
8.Inne produkty spożywcze
Lp.NAZWA j.m. Ilość cena jednostkowa netto stawka vat cena jednostkowa brutto
1.Mąka pszenna, kg 1
2.Mąka ziemniaczana, kg 1
3.Cukier, kg 1
4.Ryż, kg 1
5.Kasza gryczana, kg 1
6.Kasza jęczmienna, kg 1
7.Kasza manna, kg 1
8.Płatki owsiane, opakowanie 400g 1
9.Płatki ryżowe, opakowanie 180g 1
10.Płatki Kukurydziane, opakowanie 100g 1
11.Płatki orkiszowe, opakowanie 200g 1
14.Herbata granulowana, opakowanie 100 g 1
15.Kawa Inka, opakowanie 150 g 1
16.Ketchup łagodny bez konserwantów, szt 1
17.Budyń 70 g , szt 1
18.Kisiel 70 g, szt 1
19.Galaretka owocowa, szt 1
20.Żelatyna 50 g , szt 1
21.Makaron świderki, opakowanie 500g 1
22.Makaron krajanka, opakowanie 250g 1
23.Olej rzepakowy, L 1
24.Miód pszczeli, 0,900 l
25.Bułka tarta, 500g. 1
26.Koncentrat pomidorowy bez konserwantów, 900g 1
27.Makaron Spaghetti, opakowanie 500g 1
28.Musztarda, 900g 1
29.Pieprz, opakowanie 20g 1
30.Pieprz, opakowanie 200g 1
31.Majeranek, opakowanie 20g 1
32.Majeranek, opakowanie 1000g 1
33.Oregano, opakowanie 30g 1
34.Bazylia, opakowanie 30g 1
35.Czosnek granulowany, opakowanie 20g 1
36.Papryka słodka, opakowanie 20g 1
37.Papryka ostra, opakowanie 20g 1
38.Zioła prowansalskie, opakowanie 20g 1
39.Tymianek, opakowanie 20g 1
40.Ziele angielskie, opakowanie 20g 1
41.Liść laurowy, opakowanie 20g 1
42.Liść laurowy, opakowanie 50g 1
43.Drożdże, szt 1
44.Pasztet zapiekany drobiowy, kg 1
45.Kakao 150g, szt 1
46.Woda 1,5l, szt 1
47.Dżem owocowy, 240g szt 1
48.Sól, kg 1
49.Groszek konserwowy, opakowanie 390 g 1
50.Kukurydza konserwowa, opakowanie 390g 1
51.Żur 1 l, szt 1
52.Fasolka konserwowa, szt 1
53.Proszek do pieczenia, Szt 1
54.Cukier waniliowy, Szt 1
55.Cynamon, Szt 1
56.Przyprawa do piernika, szt 1
Suma
1.Forma i termin płatności – płatne przelewem na podstawie faktury VAT raz w tygodniu.
2.Dostawa przedmiotu zamówienia na koszt Wykonawcy – w ilości i asortymencie zamówionym przez Zamawiającego telefonicznie lub osobiście przed terminem dostawy od poniedziałku do piątku.
3.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, udziału w postępowaniu, o ile zostały one określone w ogłoszeniu o zamówieniu lub zaproszeniu do składania ofert.
4.Faktyczna ilość zapotrzebowanego i zakupionego przedmiotu zamówienia może ulec zmniejszeniu w stosunku do ilości podanych
Ceny podane przez Wykonawcę w ofercie będą cenami stałymi przez okres trwania umowy oraz w przypadku zamówień uzupełniających.
Oferty proszę dostarczyć do dnia 28.12.2022r. do godziny 12.00
……………………………………
Pieczęć i podpis oferenta
Pliki do pobrania
- Zaproszenie do składania ofert w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w trybie zapytania ofertowego na dostawę artykułów spożywczych. pdf, 510.45 KB, 30.11.2022
- Zapytanie ofertowe pdf, 1.03 MB, 30.11.2022
- Formularz ofertowy pdf, 347.48 KB, 30.11.2022
- Formularz ofertowy - wersja edytowalna docx, 50.4 KB, 30.11.2022